desyatigodinniy-biy-armiya-oboroni-izrayilyu-zakhopila-oporniy-punkt-khamas-u-zakhidniy-dzhabaliyi

Десятигодинний бій: Армія оборони Ізраїлю захопила опорний пункт ХАМАС у західній Джабалії

 • 25855 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. ЦАХАЛ захопив опорний пункт ХАМАС у західній Джабалії, на північ від міста Газа. Це сталось рано вранці четверга 9 листопада, після 10-годинного бою. Крім того ізраїльські військові просунулися в центр міста Газа, де відбувався терор, аби дати оцінку ситуації. Про це повідомила пресслужба Армії оборони Ізраїлю у вечірньому звіті, передає УНН.

Деталі

Сили оборони Ізраїлю ранком 9 листопада заявили, що їхні війська захопили основну фортецю ХАМАС у західній Джабалії, на північ від міста Газа.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що війська піхотної бригади Нахаль билися з бойовиками ХАМАСу та Ісламського джихаду в західній Джабалії, відомому як форпост 17, які були як “над землею, так і в підземному маршруті в цьому районі”, і що десятки терористів були вбиті під цієї наступальної операції.

За даними ізраїльських ЗМІ, всередині аванпосту 17 ЦАХАЛ виявив “важливі” бойові плани ХАМАС, а також зброю та тунельні шахти, один з яких був розташований поруч із дитячим садком і вів до “широкого підземного маршруту”.

У районі Шейх Радван міста Газа, куди увійшли ізраїльські військові, вони також виявили завод ХАМАС з виробництва безпілотників і склад зброї в житловому будинку, що був розташованому поруч зі школою.

На кадрах, опублікованих ЦАХАЛом, видно, як війська знаходять у будівлі кілька безпілотників ХАМАС, а також обладнання, яке використовувалося для їх виготовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль не отримав від ХАМАС “жодної реальної пропозиції” щодо звільнення заручників — Президент Ізраїлю Ісаак Герцог

Додатково

Цього ж дня винищувачі ЦАХАЛ завдали ударів по терористичній інфраструктурі Хезболли в Лівані. Зазначається, що, Армія оборони Ізраїлю завдавала ударів по терористичних цілях, використовуючи артилерію та керовані мінометні боєприпаси “Залізне жало”.

Зокрема, серед цілей були терористичні комплекси та інфраструктура, спостережні пункти і технологічне обладнання, що використовувалося для терору Ізраїлю.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Німеччині під час стрілянини в школі загинув учень

     • 24437 переглядiв

    На Запоріжжі загроза ударних-дронів — Малашко

     • 20648 переглядiв

    У Міносвіти підтримали студентів у скандалі з Фаріон

     • 31263 переглядiв

    Беззаконня у Маріуполі: чеченець пробив голову росіянину

     • 45951 переглядiв

    Парламент Латвії узаконив одностатеві стосунки

     • 21451 переглядiв