derzhprykordonsluzhba-rosiiany-ostannim-chasom-naiaktyvnishe-vykorystovuiut-svoikh-dyversantiv-na-sumshchyni

Держприкордонслужба: росіяни останнім часом найактивніше використовують своїх диверсантів на Сумщині

 • 36321 переглядiв

росіяни останнім часом найактивніше використовують своїх диверсантів на Сумщині, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Останнім часом найбільш активним напрямком, де росіяни використовують свої диверсійно-розвідувальні групи, є Сумська область. Також спостерігається активізація по Харківському напрямку. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, передає кореспондент УНН.

Практично загроза від росії йде у напрямку Чернігівщини, Сумщини та Харківщини – це в першу чергу через обстріли, які ворог здійснює по території нашої країни. На додачу до цього намагання використання диверсійно-розвідувальних груп. За останній час найбільш активним напрямком, де ворог використовує своїх диверсантів, залишається Сумщина. Також за останній період бачимо активізацію по Харківському напрямку

- розповів Демченко.

Він нагадав, що було відбито спробу заходу ДРГ на Сумському напрямку минулого тижня, а кілька днів тому було викрито ще дві ДРГ по Харківщині.

"Його (ворога – ред.)  основна задача – щоб Україна тримала на напрямку кордону з росією певну частину своїх сил для того, щоб ми не могли їх перекинути на найбільш важливіші напрямки, де ведуться повномасштабні бойові дії", - сказав Демченко.

За його словами, спільні дії між підрозділами ДПСУ та  ЗСУ дозволяють ефективно протидіяти загрозі ДРГ.

"Хлопці добре розуміють, що ворог продовжуватиме використовувати своїх диверсантів для того, щоб в першу чергу викривати місця, де розташовуються українські захисники та намагатися уразити ці місця розташування", - зазначив Демченко.

Україна продовжує будувати нові укріплення на кордоні з білоруссю 06.12.23, 19:59

Популярні

Новини по темі

Blue Origin Джеффа Безоса повертається в космос після аварії

 • 39286 переглядiв

Українські адвокати не мають особливого статусу в рф – юрист

 • 124084 переглядiв