derzhprikordonsluzhba-pidtverdila-u-bilorusi-pomitno-okremi-grupi-predstavnikiv-pvk-z-rf-situatsiya-vidstezhuyetsya

Держприкордонслужба підтвердила: у білорусі помітно окремі групи представників пвк з рф, ситуація відстежується

 • 356095 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Наразі наявна інформація показує, що в білорусі почали спостерігатися окремі групи представників з приватних військових кампаній, які переміщаються з росії. Держприкордонслужба продовжує відстежувати цю ситуацію. Про це журналісту УНН повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Цитата

«Як ми повідомляли раніше, зважаючи на заяви і риторику білоруського керівництва в питанні прийому російських найманців та облаштування місць для їх розміщення, не можна було виключати, що рано чи пізно в білорусі вони все ж з’являться», - сказав Демченко.

Він зазначив, що в білорусі почали спостерігатися окремі групи представників з приватних військових кампаній.

«Станом на зараз наявна інформація показує, що в білорусі почали спостерігатися окремі групи представників з приватних військових кампаній, які переміщаються з території росії. Своєю чергою ми продовжуємо відстежувати цю ситуацію, аби розуміти всі місця, де вони будуть дислокуватися, яка кількість їх буде і які задачі виконуватимуть», - розповів Демченко.

Нагадаємо

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила 15 липня, що велика колона пвк "вагнер" прибула до білорусі.

Доповнення

Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин погодився виїхати з росії, у результаті угоди, що розпочату через заколот кримінальну справу щодо нього закриють, а сам він "піде в білорусь". Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка. Сам пригожин після дня "походу на москву" відмовився від таких планів, заявивши, що "розгортає колони".

Інститут дослідження війни (ISW) раніше повідомляв, що білоруський правитель олександр лукашенко дистанціюється від угоди між путіним і пригожиним, у якій він нібито був посередником.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вдарили по Харківщині, є загиблий та поранений

     • 295369 переглядiв

    З окупованого Севастополя повідомили про серію вибухів

     • 521838 переглядiв