derzhavna-kompaniia-z-polshchi-prodavala-detali-dlia-shakhediv-shcho-vidomo

Державна компанія з Польщі продавала деталі для "Шахедів": що відомо

 • 13868 переглядiв

Державна компанія з Познані продавала комплектуючі для іранських ударних безпілотників 'Шахед'. Міністр внутрішніх справ Польщі підтвердив факт розслідування порушення правил експорту зброї та технологій.

Польська державна компанія продавала комплектуючі для іранських ударних безпілотників "Шахед". Цю інформацію вже підтвердив міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк. Про це повідомляє УНН з посиланням на місцеве видання Business Insider.

Зазначається, що державна компанія з міста Познань поставила деталі для іранських безпілотників "Шахед". Зокрема, мова йде про те, що іранські дрони були оснащені насосами виробництва компанії, що належить польському Агентству промислового розвитку.

Міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк підтвердив, що за даним фактом ведеться розслідування.

Продовжується розслідування порушення правил експорту зброї і технологій

- заявив Семоняк.

Він запевнив, що прокуратура проведе заходи у цій справі, висуне звинувачення та проінформує про подальший хід розслідування. За його словами, уряд Польщі інтенсивно працює над посиленням санкційної системи.

В останні роки ця система була дуже пом'якшена, незважаючи на риторику, і тут Національна податкова адміністрація у співпраці з іншими службами вже кілька місяців проводить інтенсивну діяльність для того, щоб санкції та ембарго не були обійдені

- зазначив Семоняк.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін розповів, що у північнокорейських ракетах, якими рф завдає ударів по Україні виявлено майже 300 різних компонентів мікроелектроніки іноземного виробництва.

За результатами роботи спеціалістів КНДІСЕ з представниками британського "Центру вивчення збройних конфліктів" Conflict Armament Research (CAR) став підготовлений CAR звіт щодо дослідження частин та уламків ворожих ракет та ударних безпілотників. Так, лише в одному об'єкті, ідентифікованому як зразок північнокорейської балістичної ракети, виявлено 290 компонентів мікроелектроніки іноземного виробництва. У переважній більшості елементи забезпечують навігацію ракети, вони вироблені понад 25 компаніями зі штаб-квартирами в США, Китаї, Німеччині, Японії, Нідерландах, Сінгапурі, Швейцарії та Тайвані тощо

- зазначив Рувін.

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі