deputata-vid-opzzh-z-cherkashchyny-zatrymaly-pry-sprobi-nezakonnoho-peretynu-kordonu-zi-slovachchynoiu-sbu

Депутата від “ОПЗЖ” з Черкащини затримали при спробі незаконного перетину кордону зі Словаччиною - СБУ

 • 23881 переглядiв

СБУ затримала депутата Чигиринської міськради від забороненої ОПЗЖ при спробі незаконно перетнути кордон зі Словаччиною. Йому інкримінують виправдовування воєнних злочинів РФ та поширення ворожої пропаганди.

Поблизу кордону зі Словаччиною затримали депутата Чигиринської міської ради від забороненої партії "ОПЗЖ", який намагався незаконно перетнути кордон України. Про це заявили в управлінні СБУ в Черкаській області, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що у березні цього року СБУ повідомила посадовцю про підозру за виправдовування воєнних злочинів рф та заперечення збройної агресії проти України.

Перебуваючи під нічним домашнім арештом, він вирішив втекти за кордон. 

На невдалій спробі перетину українсько-словацького кордону підозрюваного було затримано. Наразі судом йому обрано посилений запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю 

- розповіли в СБУ. 

Прикордонна служба про затримання 48 чоловіків в КАМАЗі на кордоні з Молдовою: "на щастя, таких випадків не багато"08.08.24, 09:25

Доповнення

За даними слідства, фігурант, будучи ідеологічним прихильником рашизму, від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував політику кремля.

Правоохоронці кажуть, що чоловік поширював ворожі наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Ділився в листуваннях відеороликами, рілсами і меседжами відкритої російської пропаганди та ворожих ІПСО. 

Також встановлено, що він ініціативно вийшов на звʼязок з колишнім народним депутатом України від заборонної "Партії регіонів" Володимиром Олійником, який переховується від правосуддя в рф 

- підкреслили в Службі безпеки.

Зазначається, що у повідомленнях колишньому "регіоналу" він надсилав дезінформацію про Сили безпеки і оборони на території прифронтових регіонів, чим дискредитував українських військових.

Нагадаємо

Служба безпеки та Національна поліція затримали молодиків, які за вказівкою агресора готували серію підпалів авто українських воїнів.

Популярні

Новини по темі