deputat-vinnytskoi-oblrady-zvernuvsia-do-prokuratury-shchodo-zakonnosti-zvilnennia-dyrektora-tsentru-infektsiinykh-khvorob

Депутат Вінницької облради звернувся до прокуратури щодо законності звільнення директора Центру інфекційних хвороб

 • 136042 переглядiв

Рішення про звільнення директора інфекційного центру у Вінниці має бути ухвалене шляхом голосування депутатів, а не одноосібно головою області, навіть в умовах воєнного стану, вважає депутат обласної ради.

Правомірність звільнення директора Центру інфекційних хвороб у Вінниці Ігоря Матковського  має перевірити прокуратура. Незважаючи на воєнний стан, приймати рішення про продовження контракту чи звільнення директора мали депутати своїм голосуванням на сесії, а не одноосібно голова облади В’ячеслав Соколовий. Таку думку висловив депутат Вінницької обласної ради від "Слуги народу" Євгеній Шаповалов в ексклюзивному коментарі УНН.

 По правомірності я звертався до обласної прокуратури. Хай вони розбираються з висновками. На мою особисту думку, як юриста, таке рішення, не дивлячись на правовий режим воєнного стану все одно має прийматися або на сесії облради, згідно Закону про місцеве самоврядування. Або, якщо ми говоримо про якісь одноосібні рішення, наказом директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної військової адміністрації. Бо департамент є виконавчим органом

 - зазначив Шаповалов.

На думку депутата, одноосібно призначати керівників голова облради може в апараті ради. А по інших посадах необхідно виносити питання до сесійної зали і обговорювати. Тим більше, що в "Української стратегії Гройсмана", яку представляє голова облради В’ячеслав Соколовий, і так є більшість.

"Читаючи преамбулу розпоряджень голови облради для мене було трошки дивно, тому що вони посилаються на норму певних перехідних положень, які діють під час воєнного стану.  Але там в законі спочатку іде суб’єкт призначення, і потім,що голова облради без проведення конкурсу може призначати в. о. На мою думку, розпорядженням голови облради без проведення конкурсу можуть призначатися люди, які працюють у виконавчому апараті облради, в якихось управліннях. На щастя Вінниця не близько до лінії фронту, зібрати сесію і проголосувати не проблема. Тим більше, якщо і в профільній комісії, і в сесійній залі є стала більшість "Української стратегії Гройсмана", - додав депутат.

Шаповалов наголошує, що якби це питання розглядалося на сесії, то могло би і не пройти, якби депутати побачили якісь підводні течії.

"Коли логічні, і якісь зрозумілі аргументи, вони десь депутатів можуть призупинити від прийняття тих чи інших рішень. Я маю на увазі, що якщо питання звільнення чи призначення кандидатури якесь явно неоднозначне, то дуже важко через сесію буде протягнути", - підсумував Шаповалов.

Нагадаємо

На Вінничині зі скандалом звільнили з посади багаторічного директора Клінічного центру інфекційних хвороб Ігоря Матковського.  Рішення наприкінці вересня одноосібно, користуючись воєнним станом, ухвалив голова Вінницької обласної ради від "Української стратегії Гройсмана" В’ячеслав Соколовий.

Матковського "звинуватили" у тому, що він купив для Центру томограф за гроші, які були виручені з продажу паливо-мастильних матеріалів, конфіскованих у російських власників. Сам ексдиректор натякає – його звільнення може бути пов'язене з тим, що когось зацікавили 84 гектари землі Центру в трьох кілометрах від Вінниці.  

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі