ukenru
denisova-zaklikala-chervoniy-khrest-pereviriti-dotrimannya-prav-viyskovikh-polku-azov

Денісова закликала Червоний Хрест перевірити дотримання прав військових полку "Азов"

 • 99219 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала Червоний Хрест перевірити дотримання прав військовослужбовців полку "Азов", які утримуються на тимчасово окупованій території Донецької області, передає УНН.

Цитата

"Зустрілася з рідними українських військових, які тримали оборону в заблокованому російськими окупантами комбінаті "Азовсталь" у Маріуполі: дружиною командира полку Нацгвардії України "Азов" Дениса Прокопенка – Катериною та дружиною військовослужбовця Арсенія Федосюка – Юлією", - написала Денісова у Telegram.

Деталі

Денісова зазначила, що Катерина Прокопенко розповіла, що напередодні мала коротку телефонну розмову з чоловіком, який повідомив про "задовільні умови тримання".

"Жінки стурбовані, що не мають жодного підтвердження цьому, а також чи надається їм життєво необхідна медична допомога. У зв’язку з цим звернулася до Міжнародного Комітету Червоного Хреста перевірити додержання прав військовослужбовців полку "Азов", які утримуються на тимчасово окупованій території Донецької області відповідно до Женевської конвенції про поводження з військовополоненими", - повідомила Денісова.

Вона наголосила, що згідно з мандатом МКЧХ має право відвідування українських військовослужбовців та перевірки умов їх утримання.

Доповнення

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) зареєстрували сотні українських військових, які вийшли із заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

У росії заявили, що вийшло близько 2 тисяч бійців. Українська влада поки не повідомляє, скільки військових покинуло "Азовсталь". Тих, хто вийшов із заводу, вивезли на підконтрольну окупантам територію.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що українських військових з ”Азовсталі” мають обміняти.

У рф заявили, що обмін військових з "Азовсталі" можливий лише після суду.

Українські Національні Новини

Суспільство