ukenru
denisova-dosi-ne-otrimala-zhodnoyi-ofitsiynoyi-vidpovidi-schodo-zniklikh-v-atlantichnomu-okeani-ukrayintsiv

Денісова: досі не отримала жодної офіційної відповіді щодо зниклих в Атлантичному океані українців

 • 10185 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що станом на сьогодні не отримала жодної офіційної відповіді стосовно інформації щодо пошуків потерпілих громадян України, членів екіпажу судна Bourbon Rhode, яке затонуло в Атлантичному океані. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Станом на сьогодні не отримано жодної офіційної відповіді на мої звернення щодо актуальної інформації з приводу пошуку шести громадян України, членів екіпажу судна Bourbon Rhode", - написала Омбудсмен.

За її словами, доля Андрія Ізмаїльського, Олександра Коршикова, В'ячеслава Ковальчука, Євгена Мельгунова, Олега Кравця, Дмитра Козирєва – невідома.

Також вона звернулася до відповідних організацій з проханням сприяти ефективному пошуку потерпілих.

"Звернулася до голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільди Богнер та віце-президента Міжнародного комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньє з проханням сприяти ефективному пошуку потерпілих громадян України", - розповіла Денісова.

Вона зауважила, що рідні потерпілих українських моряків не втрачають надію та чекають на інформацію щодо результатів пошуків.

Раніше УНН повідомляв, що 26 вересня 2019 року в Атлантичному океані внаслідок шторму зникло судно Bourbon Rhode, на борту якого перебувало десять громадян України.

Пізніше стало відомо, що зникле в Атлантиці судно затонуло, а компанія судновласника Bourbon Offshore повідомила про припинення подальшого проведення пошуково-рятувальної операції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП