den-bez-vidkliuchen-svitla-skasuvaly-v-ukrenerho-vidmovylys-vid-vymiriv-rivnia-spozhyvannia-u-lypni

День без відключень світла скасували: в "Укренерго" відмовились від вимірів рівня споживання у липні

 • 26789 переглядiв

"Укренерго" відмовилось від проведення замірів споживання електроенергії в різних областях України через брак потужностей і підвищений рівень споживання. Про це пише УНН з посиланням на заяву НЕК "Укренерго".

Деталі 

Виміри фактично рівня споживання не будуть проводитися в липні 

- заявили в "Укренерго".

В компанії пояснюють, що наразі  значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку не дозволяють провести заміри.

"Бракує генерації": в ДТЕК пояснили, чому світло почали вимикати й вночі07.07.24, 20:23

Слід зауважити, що для цього планувалося за певним графіком скасувати обмеження для кожної області у конкретний день протягом цих двох тижнів.

У відповідь на численні звернення обленерго, "Укренерго" скасовує проведення вимірів у вказаний період. В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні

- пояснили в компанії.

А втім, в "Укренерго" запевняють, що режимні виміри в літній період проведуть пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря.

Проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами

- підкреслили в НЕК "Укренерго".

Нагадаємо

З 9 по 24 липня, в усіх областях по черзі мали на день скасувати графіки відключень електроенергії для вимірювання фактичного споживання та визначення оптимальних рішень для кожного регіону.

Популярні

Новини по темі

Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО

 • 40657 переглядiв