den-bez-kupalnykiv-mizhnarodnyi-den-nezdorovoi-yizhi-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-21-lypnia

День без купальників, Міжнародний день нездорової їжі. Що ще можна відзначити 21 липня

 • 23938 переглядiв

Сьогодні, у третю неділю липня, усі бажаючі можуть долучитися до святкування Дня без купальників. Подія була започаткована Федерацією натуристів Іспанії для самих іспанців та туристів, що відвідують цю країну

Сьогодні, у третю неділю липня, усі бажаючі можуть долучитися до святкування Дня без купальників, пише УНН.

Подія була започаткована Федерацією натуристів (нудистів) Іспанії для самих іспанців та туристів, що відвідують цю країну. Ініціатива мала успіх, і на Всесвітньому конгресі натуристів в Італії у 2010 році була прийнято відзначати День без купальника на міжнародному рівні.

Разом із Міжнародним днем купання голяка та Міжнародним днем нудиста це ще одна подія, яка пропагує толерантність до оголеного тіла.

Також 21 липня можна долучитися до заходів з нагоди Міжнародного дня нездорової їжі.

Нездорова їжа містить надмірну кількість жирів, вуглеводів, цукру й солі, при цьому дуже мало поживних речовин: вітамінів, мінералів, харчових волокон.

До нездорової їжі відносяться гамбургери, хот-доги, картопля фрі і практично весь фаст-фуд, солодкі газовані напої, такі як кока-кола, цукерки, тістечка, пончики, різноманітні снеки і так далі.

У певний період в багатьох країнах, особливо в США, фаст-фуд набув неймовірної популярності. Одночасно збільшувалися і проблеми зі здоров’ям у людей, які ним зловживають: ожиріння, проблеми з серцево-судинною системо, цукровий діабет, тощо.

У 70-х роках минулого століття дослідженнями було доведено, що фаст-фуд, солодощі негативно впливають на організм людини. Саме тоді і виник термін "нездорова їжа", а світом почали поширювати різноманітні ініціативи щодо необхідності здорового харчування.

З одного боку Міжнародний день нездорової їжі — це нагадування про те, що раціон харчування має бути максимально корисним для організму людини, а з іншого — хоча б у цей день можна побалувати себе якоюсь нездоровою їжею.

Ще у третю неділю липня в Україні своє професійне свято відзначають працівники металургійної та гірничодобувної промисловості.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті преподобних Симеона та Івана.

Обидва жили у VІ столітті, були проповідниками та богословами, вели аскетичний спосіб життя, мали дар зцілення та пророцтва.

Іменини сьогодні святкують Семен, Іван.

Популярні

Сили ППО вночі збили 35 із 39 "шахедів"

 • 58108 переглядiв

Politico: Угорщині загрожує паливна криза

 • 99794 переглядiв

Новини по темі

Politico: Угорщині загрожує паливна криза

 • 99818 переглядiв

На Київщині працюють сили ППО

 • 91700 переглядiв

Adidas прибрав рекламу кросівок з Беллою Хадід

 • 34984 переглядiв