defitsytu-elektryky-ne-fiksuiut-voroh-znovu-vdaryv-po-tes-u-pryfrontovii-oblasti-minenerho

Дефіциту електрики не фіксують, ворог знову вдарив по ТЕС у прифронтовій області - Міненерго

 • 42874 переглядiв

В Україні споживання електроенергії тримається на високому рівні. На сході вночі знову обстріляна одна з теплоелектростанцій, є пошкодження. При цьому наразі дефіциту не фіксують. Про це повідомили у п'ятницю у НЕК "Укренерго" та Міненерго, пише УНН.

Дефіциту електроенергії в системі не фіксується, обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей

- повідомили у Міненерго.

Генерація та споживання

"На сході вночі знову обстріляна разом з містом-супутником одна з теплоелектростанцій, є пошкодження обладнання", - ідеться у повідомленні НЕК.

У Міненерго додали, шо "ворог вчергове завдав ударів по одній з ТЕС у прифронтовій області, наразі триває огляд пошкоджень".

Як повідомили у Міненерго, "дефіциту електроенергії за минулу добу не зафіксовано і не передбачається на поточну; електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів".

Після ремонту протягом доби, як вказали у НЕК, повернулися в роботу два блока на ТЕС, а також дві ТЕЦ в південному та західному регіонах. Натомість три інших енергоблока на ТЕС в різних регіонах вийшли в аварійний ремонт.

Сонячні електростанції майже не виробляють електроенергію через хмарну погоду.

"Водночас ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються", - повідомили в Укренерго.

Вчора, 14 грудня, попри стабільну температуру, споживання електроенергії збільшилося. Добовий максимум був ранковим та на 2,4 % вищим за відповідний показник 13 грудня.

"Зростання споживання створює додаткове навантаження на енергосистему. Наразі дуже важливо споживати електроенергію ощадливо", - зазначили в Укренерго.

Експорт/імпорт

Експорт сьогодні відсутній. Імпорт електроенергії здійснюється в денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови. 

Аварії та знеструмлення

Пропускна здатність високовольтних мереж "Укренерго" достатня для покриття наявного попиту.

В східному регіоні через сильну ожеледицю вчора вимкнулась високовольтна повітряна лінія. Знеструмлень споживачів не було, тривають відновлювальні роботи.

На ранок 15 грудня знеструмлено через негоду 355 населених пунктів в Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Черкаській та Чернігівській областях. У Донецькій області 119 населених пунктів без енергопостачання понад добу.

Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Київській області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 445 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській, областях. 

ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,65 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі