defitsytu-elektroenerhii-v-ukraini-nemaie-minenerho

Дефіциту електроенергії в Україні немає - Міненерго

 • 29869 переглядiв

Міністерство енергетики України повідомляє про відсутність дефіциту електроенергії та відсутність графіків відключення

Дефіциту електроенергії в Україні немає, обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей, повідомили у середу у Міненерго, пише УНН.

Дефіциту електроенергії за минулу добу не зафіксовано і не передбачається на поточну. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів. Також буде здійснюватися комерційний імпорт електроенергії

- повідомили в Міненерго.

Генерація і споживання

Протягом доби в короткострокові аварійні ремонти вийшли 2 блоки ТЕС. Аварійно відключалось обладнання на одній з ТЕЦ, проте електроцентраль уже в роботі, зазначили у міністерстві.

Шахти, які вчора перебували без напруги внаслідок ворожого обстрілу, як повідомляється, – заживлено.

У Міненерго підтвердили, що графіки відключень електроенергії не застосовуються в жодній з областей. "Ситуація контрольована. Енергосистема збалансована", - вказали у міністерстві.

У Міненерго наголосили, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (особливо зранку з 9:00 до 11:00 та ввечері - з 17:00 до 19:00).

ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі стабільний - становить 15,66 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Дефіциту електроенергії в Україні немає - Міненерго

     • 29869 переглядiв