dbr-zatrymalo-posadovytsiu-miniustu-yaka-namahalas-zavolodity-koshtamy-ahrarnoho-pidpryiemstva

ДБР затримало посадовицю Мін’юсту, яка намагалась заволодіти коштами аграрного підприємства

 • 20866 переглядiв

Правоохоронці викрили посадовицю Міністерства юстиції та її спільника у спробі незаконно заволодіти коштами аграрного підприємства. За 120 тис. доларів вони обіцяли внести зміни до реєстру нерухомого майна.

Правоохоронці викрили посадовицю Міністерства юстиції, яка разом зі спільником намагалась незаконно заволодіти коштами великого аграрного підприємства. Про це пише УНН з посиланням на ДБР. 

Деталі

Як з'ясували слідчі, за 120 тисяч доларів США жінка обіцяла представнику бюджетоутворювального підприємства регіону внести у реєстр нерухомого майна відомості про право користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Також чиновниця залучила спільником свого знайомого, громадянина іншої держави, який називав себе "впливовим чиновником" цього ж Міністерства і мав виступати гарантом виконання обіцянок.

У ДБР розповідають, що вчора 1 серпня 2024 року спільники отримали перший транш у розмірі 30 тисяч доларів США та повідомили, що для позитивного розв'язання питання у заявника є два дні, щоб передати решту коштів.

При цьому, кажуть правоохоронці, чиновниця хизувалася впливовими знайомствами з керівниками правоохоронних органів.

Після отримання коштів обох "ділків" було затримано. Фігурантам оголошено про підозру у замаху на заволодіння чужим майном з попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190 КК України). Передбачене статтями покарання – до 12 років позбавлення волі

- резюмували в ДБР. 

До суду подано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення в застави в еквіваленті 60 тис дол. кожному.

Нагадаємо

Правоохоронці викрили групу шахраїв, які виманювали у людей гроші, представляючись працівниками Державного бюро розслідувань та пропонуючи широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів".

Володимир Омельченко

Політика

Популярні

Новини по темі

Вибухи в Сумах: в ОВА повідомили про успішну роботу ППО

 • 91256 переглядiв

В Одесі чутно вибухи - мер

 • 29982 переглядiв

росіяни влучили по садку у Золочеві на Харківщині

 • 27070 переглядiв

Зеленський призначив очільника Сумської РДА

 • 19954 переглядiв