ukenru
danilov-vidpoviv-golovi-radbezu-rf-stosovno-movnogo-pitannya-mi-ne-potrebuyemo-porad

Данілов відповів голові Радбезу РФ стосовно мовного питання: ми не потребуємо порад

 • 17897 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Україна не потребує порад Росії стосовно мовного питання, адже це країна-агресор і конструктивний діалог із нею можливий лише після завершення війни на Донбасі. Про це, у відповідь на слова секретаря Радбезу РФ, на власній сторінці в Facebook заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передає УНН.

Цитата:

“Українська мова — єдина державна мова, статус якої закріплений в Конституції України, і порад Росії або будь-якої іншої країни світу щодо цього питання ми не потребуємо”, - заявив Данілов.

Деталі

За словами секретаря РНБО, "після окупації українського Криму та розв’язання війни на частині території Луганської і Донецької областей під кураторством і за безпосередньою участю російських військ Росія для нас – країна-агресор". “Нова історія взаємин можлива тільки після повного звільнення українських територій, видачі військових злочинців, державних зрадників, покарання винних у плануванні і здійсненні військової агресії проти нашої країни, - тільки після того, як останній російський солдат покине територію України. Ми вас сюди не кликали”, - додав посадовець.

Що було раніше

В інтерв'ю одному з російських видань секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що ухвалення Верховною Радою закону про державну мову є "русофобією" і "мовною дискримінацією", яка нібито "поділяє єдиний народ Росії та України".

Доповнення

Раніше Данілов заявляв, що спільні дії лідерів Білорусі та Росії Олександра Лукашенка та Володимира Путіна для “зміцнення Союзної держави” у вигляді надання озброєння для Білорусі, а також можливе введення військ РФ на територію сусідньої держави є небезпечними для України.

Українські Національні Новини

Політика