daniia-pryiednalasia-do-boikotu-zasidan-yes-pid-holovuvanniam-uhorshchyny-cherez-poizdku-orbana-v-rosiiu

Данія приєдналася до бойкоту засідань ЄС під головуванням Угорщини через поїздку Орбана в росію

 • 9608 переглядiв

Данія не направлятиме міністрів на неофіційні зустрічі ЄС під головуванням Угорщини через візити Орбана до рф та Китаю. Інші країни ЄС також планують бойкотувати заходи Угорщини та вимагають позбавити її права голосу в ЄС.

Данія не направлятиме міністрів на неофіційні урядові зустрічі, пов'язані з головуванням Угорщини в ЄС цього місяця, на знак протесту проти переговорів прем'єр-міністра Віктора Орбана з президентами росії та Китаю.  Про це заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен, передає УНН із посиланням на Reuters.

"Уряд хоче чітко дистанціюватися від того, як Угорщина поводилася з Україною в перші тижні головування", - заявив міністр закордонних справ  у письмовій відповіді комітету з європейських справ данського парламенту.

Данія поки що направлятиме цивільних службовців тільки для висвітлення неформальних зустрічей міністрів в Угорщині, додав він.

Раніше повідомлялось, що міністри закордонних справ Європейського Союзу мають намір знехтувати заходом Угорщини, організувавши в серпні власний саміт із закордонних справ замість поїздки до Будапешта до прем'єр-міністра країни Віктора Орбана.

Також група членів Європейського парламенту виступила з вимогою позбавити Угорщину права голосу у ЄС після поїздок її прем'єр-міністра  до росії та Китаю.

Доповнення

Орбан провів переговори про потенційну мирну угоду щодо України з президентом росії володимиром путіним і головою КНР Сі Цзіньпіном на початку цього місяця.

  Новообраний Європарламент засудив візит Орбана до росії.   

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Рада декриміналізувала дрібні крадіжки до 3028 грн

     • 19975 переглядiв