dani-suputnyka-nasa-pidtverdyly-pozhezhu-pislia-povidomlen-pro-ataku-na-viiskovyi-aerodrom-pid-lypetskom

Дані супутника NASA підтвердили пожежу після повідомлень про атаку на військовий аеродром під липецьком

 • 20995 переглядiв

Дані супутника NASA FIRMS зафіксували пожежу після повідомлень про атаку на військовий аеродром під липецьком. Очевидці повідомляють про вибухи та вторинну детонацію.

Дані супутника NASA свідчать про пожежу після повідомлень про атаку на військовий аеродром під липецьком, таким чином підтверджуючи це, повідомляє російська служба "Радіо Свобода", пише УНН.

Деталі

"Пожежу в районі аеродрому зафіксували супутники системи стеження NASA FIRMS, які відстежують загоряння на поверхні Землі", - ідеться у повідомленні.

З цих даних, як зазначає видання, випливає, що "удару зазнав липецький авіацентр – структурний підрозділ вкс росії, який здійснює переучування льотного та інженерно-технічного складу стройових частин, а також розробку та впровадження методик бойового застосування авіаційних комплексів".

Російські джерела, пише російська служба "Радіо Свобода" стверджують, що всі літаки на аеродромі нібито "вдалося врятувати". "На відео очевидців видно вибухи, що повторюються, і чути звуки вторинної детонації, можливо, йдеться про удар по складу боєприпасів", - вказує видання.

Доповнення

Раніше регіональне управління мнс рф повідомило, що під липецьком після атаки безпілотників почалася пожежа на військовому аеродромі. "Займання на військовому аеродромі за третім номером", - ідеться у повідомленні.

За даними телеграм-каналу Astra, після атаки дронів на аеродромі, ймовірно, спалахнув склад з боєприпасами.

У липецькій області рф на тлі атаки дронів горить військовий аеродром: що відомо09.08.24, 08:43

Юлія Шрамко

Війна

Популярні

Новини по темі

США знищили ракети та станцію управління хуситів у Ємені

 • 15473 переглядiв

Курс валют на 9 серпня: гривня незначно послабшала

 • 21519 переглядiв