ukenru
covid-19-ne-maye-vikhidnikh-u-moz-nagadali-pro-dotrimannya-protiepidemichnikh-zakhodiv-pid-chas-viboriv

"COVID-19 не має вихідних": у МОЗ нагадали про дотримання протиепідемічних заходів під час виборів

 • 16441 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав правила, яких необхідно дотримуватися під час візиту на виборчу дільницю 25 жовтня під час голосування та наголосив на важливості цих правил. Про це він заявив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Вже у неділю відбудуться місцеві вибори і підтримати своїх кандидатів на виборах прийдуть мільйони українців, але не треба забувати, що у день виборів COVID-19 не має вихідного дня, і він завжди буде поруч і дуже важливо, щоб всі ці заходи, вибори, вони пройшли у максимально безпечній атмосфері. МОЗ запропонувало відповідні правила, ці правила були підтримані всіма членами уряду, було прийнято відповідне рішення уряду, у якій спосіб повинні відбуватися вибори щодо правил безпеки", - зазначив він.

За його словами, перед входом до приміщення для голосування - виборців необхідно опитувати щодо стану їхнього здоров’я.

"Перед початком роботи голова окружної комісії повинен визначити відповідальну особу, яка буде перед входом у приміщення проводити опитування виборців щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Це стосується усіх осіб, які приходять на голосування. Також те, що стосується членів окружної або дільничної виборчої комісії - у них також буде проведено опитування і будь-яка людина з ознаками респіраторної хвороби або з підвищеною температурою повинна покинути відповідне приміщення і звернутися до лікаря за медичною допомогою. Під час проведення підготовки до виборів обмежуються масові заходи у закритих приміщеннях, мається на увазі відвідування закладів освіти на території яких розташовані виборчі комісії", - додав Степанов.

Міністр наголосив, що на вході до приміщення мають стояти дезінфектори.

"На вході до приміщення виборчої комісії для голосування обов’язково мають бути обладнанні місця із спиртовмісними дезінфікуючими засобами для рук, також розміщуватися інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів, які впроваджуються. Біля входу та у приміщенні для голосування наноситься розмітка, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції не менше, ніж 1-1,5 метри, щоб люди не підходили близько один до одного. За можливості треба забезпечити окремий вхід та вихід з приміщення для голосування, щоб розвести потоки людей, щоб вони не пересікалися. Те, що стосується людей, які перебувають на виборчій дільниці, то кількість людей повинна бути обмеженою: не більше 3 людей біля 1 столу, де видаються виборчі бюлетені. Також важливо, щоб всі місця, які є у цьому приміщенні для голосування, всі поверхні оброблялися дезінфікуючими засобами, тобто не мали тканини, щоб можна було провести дезінфекцію", - підсумував він.

Нагадаємо, чергові місцеві вибори призначені в Україні на 25 жовтня 2020 року.

Як раніше повідомлялося в УНН, у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, чи слід очікувати сплеску захворюваності на COVID-19 після проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Так, з початку пандемії в Україні зафіксовано 315 826 хворих на COVID-19, за останню добу виявили 6 719 інфікованих, що є новим антирекордом.

Внаслідок хвороби загалом у країні на сьогодні померли 5 927 людей, з них за добу - 141, що є антирекордом.

Українські Національні Новини

Суспільство