ukenru
chumak-rozpoviv-koli-zavershatsya-atestatsiya-prokuroriv

Чумак розповів, коли завершиться атестація прокурорів

 • 17718 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Тестування п'яти груп прокурорів ГПУ у межах атестації для переведення на роботу в нові органи прокуратури завершиться завтра, 24 жовтня. Про це повідомив заступник Генерального прокурора – Головний військовий прокурор Віктор Чумак, який очолює першу кадрову комісію, повідомили УНН у пресслужбі ГПУ.

"Тестування (сьогодні - ред.) мають пройти 4 групи прокурорів, тобто близько 1000 осіб, які подали заяви на проходження атестації і переведення на роботу в нові органи прокуратури. Остання (п'ята) група прокурорів ГПУ складе цей іспит завтра, 24 жовтня 2019 року", - цитує Чумака пресслужба.

Під час тестування кандидатам на посади прокурора, як зазначається, потрібно за допомогою комп’ютерної техніки дати відповідь на 100 питань за 100 хвилин. За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал. Результат кожного кандидата з’являється на екрані комп'ютера одразу після завершення тесту.

Прокурори, які набрали потрібну кількість балів (прохідний бал – 70), допускаються до наступного етапу атестації – тестування на загальні здібності та навички.

"Прокурори, які хотіли пройти тестування, прийшли сюди навіть на милицях. Тобто, по великому рахунку, нема страху, а є бажання все-таки довести свою професійну придатність і пройти атестацію", - вказав Чумак.

Нагадаємо, 23 жовтня розпочалося складання іспиту у формі анонімного тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора в межах атестації прокурорів Генеральної прокуратури України.

Додамо, на фоні реформи Генеральної прокуратури із перейменуванням її в Офіс Генпрокурора, очільник відомства Руслан Рябошапка оголосив про проведення атестації прокурорів і затвердив її порядок 4 жовтня.

Згідно з документом, прокурори Генеральної, регіональних та місцевих прокуратур, а також підрозділів військової прокуратури могли до 15 жовтня поточного року включно подати заяву про намір пройти атестацію і переведення на роботу до Офісу Генпрокурора, обласної або окружної прокуратури.

При цьому ГПУ не допустила до атестації начальника Управління спецрозслідувань Горбатюка та ще низку прокурорів.

Порядок атестації прокурорів оскаржують в ОАСК.

Українські Національні Новини

Політика