Так, вчені провели дослідження, в якому з’ясували, що антиоксидант ресвератрол, що міститься у червоному вині, уповільнює процеси, пов’язані зі старінням і зносом серцевого м’яза, кісток і очей, а також попереджає ожиріння.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про червоне вино у Великий піст
Експеримент вчені проводили поки тільки на мишах. Так, вчені розділили мишей на три групи. Перша група отримувала звичайне харчування, друга — харчування з високим вмістом калорій, а третю групу годували раз на два дні.
При цьому кільком мишам в кожній групі давали дози ресвератрола різного ступеня концентрації.
В результаті експерименту з’ясувалося, що миші, які отримували антиоксидант, не страждали від ожиріння і були в гарній фізичній формі незалежно від виду харчування, на відміну від мишей, які отримували висококалорійну дієту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці назвали краще українське вино
Окрім червоного вина, ресвератрол міститься також в шкірці ягід винограда і горіха.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексія Безуглого, в Україні поліпшується якість вина вітчизняного виробництва. Також на переконання експерта, на сьогодні існують всі передумови для того, аби український ринок вина розвивався.