chervone-myaso-provokuye-khvorobi-sertsya-vcheni

Червоне м'ясо провокує хвороби серця - вчені

 • 18711 переглядiв

Деталі

Так, вчені провели 13 досліджень на протязі 30 років. В експериментах фахівців взяли участь 1,4 млн осіб.

За підсумком фахівці з’ясували, що з кожними 50 грамами спожитої яловичини, баранини або свинини ризик розвитку ішемічної хвороби серця (ІХС) зростає на 9%. А зі споживанням 50 грамів м’ясопродуктів — бекону, ковбаси або шинки — ризик збільшується на 18%.

Фахівці також констатували відсутність негативного впливу м’яса птиці на серце.

“Зв’язки між споживанням птиці і ІХС немає”, — заявили вчені.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Довідка

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Червоне м'ясо провокує хвороби серця - вчені

     • 18711 переглядiв

    У РФ добова смертність від COVID-19 повторила антирекорд

     • 23913 переглядiв

    Акції "Кернел" продовжують падати

     • 29107 переглядiв

    В Ісландії посилили карантин через спалах COVID-19

     • 22227 переглядiв

    Україна завоювала першу медаль Олімпіади-2020

     • 37573 переглядiв