ukenru
cherhovyi-feik-rf-cherez-masovi-protesty-z-yevropy-deportuiut-chastynu-ukraintsiv

Черговий фейк рф: через масові протести з Європи депортують частину українців

 • 29341 переглядiв

російські пропагандистські канали поширюють фейкову інформацію про нібито депортацію понад 813 тисяч українців з ЄС через масові протести, але це твердження не відповідає дійсності, а скріншот, який використовується для його підтвердження, є сфабрикованим.

Пропагандистські російські канали поширюють фейкову інформацію про нібито депортацію українців з ЄС через масові протести по всій Європі. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, пише УНН.

З 15 квітня більш як 813 тисяч українців депортують з ЄС через масові протести по всій Європі. Таку інформацію поширює анонімний Telegram-канал з посиланням на нібито сайт представництва ЄС в Україні,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що скриншот з інформацією про депортацію українців з Європи - підробка. Для створення фейку шахраї використали реліз від 13 березня "Загарбницька війна росії проти України: персональні санкції ЄС за порушення територіальної цілісності продовжено ще на пів року".

Насправді в ньому йдеться про те, що Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти осіб, причетних до підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України, до 15 вересня 2024 року. Представництво ЄС в Україні не поширювало інформації про депортацію українців, адже вона не відповідає дійсності.

Нагадаємо

російські пропагандисти поширили фейковий скріншот, в якому стверджується, що Зеленський підпише указ, який вимагатиме від країн Заходу депортувати українських чоловіків, які там проживають, в Україну.