ukenru
cherez-vibukh-na-viyskovomu-pidpriyemstvi-v-serbiyi-postrazhdali-tri-lyudini

Через вибух на військовому підприємстві в Сербії постраждали три людини

 • 12903 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Три людини постраждали в результаті вибуху на військовому підприємстві "Слобода" поблизу міста Чачак. На місці виникла пожежа, яку згодом ліквідували. Про це повідомило в суботу сербське національне телебачення з посиланням на директора міської лікарні, передає УНН

Що відомо

За його інформацією, госпіталізовано троє працівників підприємства. Мер Чачак Мілун Тодорович розпорядився провести термінову евакуацію населення з районів, прилеглих до підприємства. Місцем збору евакуйованих призначили міський стадіон.

У будівлі фабрики чергують машини швидкої допомоги, виставлено поліцейське оточення.

Вибух на території фабрики стався близько о 19:50 за місцевим часом (20:50 за часом Києва). Місцеві жителі розміщують в соцмережах фотографії величезного стовпа диму, що піднімається над містом.

Деталі

Після опівночі до місця інциденту прибув міністр оборони республіки Небойша Стефанович. Він вислухав доповіді рятувальників і поліції, утримавшись від заяв для преси.

Згодом пожежу від вибуху вдалося загасити, повідомив у заммера міста Чачак Мирослав Петрович.

"Пожежу вдалося спочатку локалізувати, а потім і загасити силами пожежних, співробітників служби НС, а також пожежних розрахунків компанії "Слобода". На даний момент немає ознак того, що станеться щось ще, проте ми вжили всіх необхідних заходів", - сказав він.

Контекст

Це вже другий подібний інцидент з початку червня на даному підприємстві. 4 червня міністр внутрішніх справ Сербії Александар Вулін повідомив про вибухи і пожежі, які сталися на складі "Слободи" в Чачаку. Склад горів кілька днів. Розглядалася можливість евакуації всіх жителів міста, проте в підсумку це не було потрібно.

Як повідомив згодом президент Сербії Александар Вучич, збиток від пожежі склав від 1,5 млн до 2 млн євро, обійшлося без жертв.

Українські Національні Новини

Новини Світу