cherez-tsnap-ta-notariusa-yak-shche-ukraintsi-zmozhut-podaty-zaiavy-za-prohramoiu-ievidnovlennia

Через ЦНАП та нотаріуса: як ще українці зможуть подати заяви за програмою “єВідновлення”

 • 34818 переглядiв

Українці зможуть подавати заяви на отримання грошової компенсації через програму "єВідновлення" не лише через застосунок "Дія", а й через ЦНАПи та нотаріусів.

Українці зможуть подавати заяви на отримання грошової компенсації через програму "єВідновлення" не лише через застосунок, але й через Центри надання адміністративних послуг та нотаріусів. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише УНН.

Деталі

"Оновлений механізм допоможе тим громадянам, які раніше не могли самостійно подати заявку зробити – наприклад людям з інвалідністю або неповнолітнім. Це стає можливим завдяки опції подання заяви через уповноваженого представника", - повідомив Кубраков.

Для подачі заяви необхідно:

звернутися до ЦНАПу або нотаріуса маючи лише ідентифікаційний код, паспорт та електронну пошту;

у разі наявності пільгової категорії – надати документ, що її підтверджує;

якщо заяву подає уповноважена особа – має бути довіреність на виконання правочину.

Кубраков додав, що будь-який ЦНАП на підконтрольній Україні території може прийняти заяву. Це не обов’язково має бути центр саме в тій же громаді де розміщене пошкоджене житло.

"Однак, наголошую – для подання заяви через ЦНАП чи нотаріуса житло має бути зареєстрованим в Державному реєстрі речових прав. Це обов’язкова умова", - додав міністр.

Нагадаємо

У травні стартував другий етап державної програми "єВідновлення", який передбачає компенсації за пошкоджене внаслідок збройної агресії рф житло.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28529 переглядiв