ukenru
cherez-covid-19-na-bukovini-simeyni-likari-pratsyuvatimut-bez-vikhidnikh

Через COVID-19 на Буковині сімейні лікарі працюватимуть без вихідних

 • 10235 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Через поширення COVID-19 сімейні лікарі на Буковині працюватимуть без вихідних щонайменше два тижні. Про таке рішення обласного штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із поширенням коронавірусу, повідомила пресслужба Чернівецької ОДА, передає УНН.

Цитата:

"Сімейні лікарні Буковини прийматимуть та консультуватимуть пацієнтів без вихідних. Такий робочий графік медики первинки матимуть у найближчі два тижні", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Лікарі вестимуть прийом у режимі 7-денного робочого тижня через збільшення кількості хворих на коронавірус. До того ж, в області зростає число недужих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Так, епідемічний поріг перевищено на території колишніх Вижницького, Путильського, Кіцманського районів та у Чернівцях.

Крім того, штаб затвердив нові маршрути пацієнтів із COVID-19, адже хворих чернівчан готові приймати Герцаївська та Новселицька лікарні.

Доповнення

У ніч на 24 лютого в Україні повернулись протиепідемічні заходи у вигляді адаптивного карантину з розділенням областей на кольори за рівнем коронавірусної небезпеки. Карантин протримається щонайменше до 30 квітня. Буковину визначили, як "червону" зону.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків коронавірусної хвороби зареєстрована у Вінницькій (601), Івано-Франківській (600), місті Київ (547), Чернівецькій (524) та Закарпатській (389) областях.

Українські Національні Новини

Суспільство