cherez-36-misiatsiv-sluzhby-parlament-obhovoriuie-mozhlyvist-demobilizatsii-viiskovosluzhbovtsiv

Через 36 місяців служби: парламент обговорює можливість демобілізації військовослужбовців

 • 33494 переглядiв

Парламентський комітет України розглядає варіанти демобілізації мобілізованих військовослужбовців після певного терміну служби, а також обговорює способи дозволити призовникам звільнитися в запас або перейти на контрактну службу під час воєнного стану.

Народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив, що у комітеті обговорюють можливість демобілізації з військової служби, передає УНН.

"Це найбільш складні питання, які обговорюються на рівні комітету. Були пропозиції визначити, після завершення якого строку військової служби за мобілізацією громадянин матиме право бути звільненим за демобілізацією

сказав Веніславський.

За його словами, військовослужбовці, які з перших днів повномасштабної російсько-української війни перебувають у складі сил безпеки і оборони України, мають "розуміти якісь орієнтири в їхній подальшій службі".

Тому ми це питання зараз обговорюємо. Пропонується упродовж 36 місяців служби за мобілізацією передбачити можливість демобілізації. Є інші пропозиції, але ми це питання ми все ще обговорюємо

додав Веніславський.

Крім того, в комітеті розглядається питання звільнення в запас військовослужбовців строкової служби. Нардеп нагадав, що згідно з законодавством, не передбачається звільнення в запас строковиків під час дії правового режиму воєнного стану.

Ми частково врегулювали це питання влітку минулого року, коли передбачили можливість строковикам перейти на службу за контрактом і вже повноцінно служити в секторі безпеки і оборони. Що стосується загального звільнення в запас, це питання також обговорюється. На цей час я не можу сказати, що вже є його вирішення

підсумував Веніславський.

Нагадаємо

Народний депутат, заступник голови комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк розповів про можливі зміни щодо мобілізації в Україні.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США та Швеція підписали Угоду про оборонну співпрацю

     • 30259 переглядiв