chekhiia-oholosyla-subotu-23-hrudnia-dnem-trauru-za-zahyblymy-u-karlovomu-universyteti

Чехія оголосила суботу, 23 грудня, днем трауру за загиблими у Карловому університеті

 • 30845 переглядiв

Уряд Чехії оголосив суботу, 23 грудня, днем національної жалоби за жертвами трагедії на факультеті мистецтв у Празі. Про це заявив прем'єр-міністр Петр Фіала на брифінгу після позачергового засідання уряду, пише novinky.cz, передає УНН.

Деталі

У суботу опівдні будуть дзвонити в дзвони і вшанують жертв стрілянини хвилиною мовчання.

Уряд прийняв постанову, в якій висловлює глибокі співчуття сім'ям загиблих, і ми також вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання на початку уряду

сказав Фіала після засідання уряду.

Фіола закликав усіх громадян Чеської Республіки вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання в день національної скорботи о 12 годині дня. На державних будівлях буде приспущений чеський прапор.

На позачерговому засіданні уряду був присутній президент Петр Павел, який перервав свій закордонний візит до Франції та повернувся до Чехії через стрілянину на філософському факультеті в Празі.

У Празі сталась стрілянина у школі: є загиблі та постраждалі21.12.23, 17:02

На прес-конференції президент Чехії закликав усіх не зловживати інцидентом з політичних мотивів, нападів на поліцію чи поширення дезінформації.

Нам потрібні перш за все побожність, стриманість і згуртованість. Та стриманість дозволить все детально дослідити. Водночас нам потрібно знайти розумне рішення в цій ситуації, як запобігти подібним ситуаціям у майбутньому, якщо це взагалі можливо

сказав Петр Павел.

Прем'єр-міністр Фіала вже перед засіданням уряду оголосив, що це був не міжнародний тероризм чи акт організованої групи, а "безпрецедентний акт збройного нападу одинака". Він запевнив громадян, що їм більше нічого не загрожує.

Доповнення

Стрілянина в університеті в центрі Праги є однією з найтрагічніших подій в сучасній історії Чехії. Стрілець убив чотирнадцять людей і поранив ще 25, десять із яких перебувають у важкому стані. Очевидно, сам стрілець покінчив життя самогубством.

Стрілянина у Празі: українців серед постраждалих немає - МЗС21.12.23, 20:29

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО

     • 35178 переглядiв

    Один поранений у Києві внаслідок атаки російських БПЛА

     • 37218 переглядiв