Деталі
Як повідомляють у Держпродслужбі, джерелом спалаху кишкової інфекції в Харкові ймовірно став хворий працівник закладу харчування. Також зазначається про недотримання санітарно-гігієнічного режиму ресторанами.
“Фахівці встановили, що основна причина спалаху — недотримання санітарно-гігієнічного режиму закладами харчування, які мали спільну кухню. Ймовірне джерело спалаху — хворий працівник”, — розповіли у службі.
Також зазначається, що головний держінспектор Харківської області вирішив закрити два ресторани, звідки й почався спалах. Окрім цього, один із ресторанів зобов’язали знищити з обігу харчові продукти, що несуть загрозу здоров’ю та життю людей.
Нагадаємо
17 червня 2021 року стало відомо про отруєння у Харкові, щонайменше, 30 людей.
З ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовані 29 осіб. Отруєння пов’язували з їжею з мережі ресторанів “Якіторія” та “Мафія”.
Для встановлення причин та умов виникнення спалаху інфекційного захворювання фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області розпочато проведення епідеміологічного розслідування (збору інформації) та позапланових заходів державного нагляду (контролю) з питань безпечності харчових продуктів закладів громадського харчування.
За даним інцидентом порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) ККУ.
Зранку 18 червня стало відомо, що кількість постраждалих збільшилася до 34.
23 червня стало відомо, що кількість отруєних досягла 90 осіб. У постраждалих виявили сальмонелу та стафілокок.