ukenru
butan-stav-pershoyu-krayinoyu-pivdennoyi-aziyi-yaka-pochala-vvoditi-busterni-dozi-vaktsini-proti-covid-19

Бутан став першою країною Південної Азії, яка почала вводити бустерні дози вакцини проти COVID-19

 • 12173 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. У п'ятницю представники міністерства охорони здоров'я країни заявили, що Бутан почав робити бустерні щеплення від COVID-19 літнім громадянам та пріоритетним групам, оскільки Гімалайське королівство намагається запобігти поширенню варіанту Omicron. Про це повідомляє агенство Reuters, пише УНН.

Деталі

За словами офіційних осіб, право на участь мають особи віком 65 років і старші, особи, які здійснюють поїздки за кордон, медичні працівники, люди, які страждають на хронічні захворювання, і всі дорослі, які живуть у районах з "високим ризиком".

"Бутан стає першою країною в регіоні Південної Азії, яка вводить бустерні дози", - йдеться у звіті державної телерадіокомпанії BBS.

Офіційні особи заявили, що Бутан планує вакцинувати понад 228 тисяч людей на тиждень.

За словами офіційних осіб, Бутан досі не повідомив про випадки варіанту Omicron.

Додамо

Країна з населенням близько 750 000 людей заявляє, що вона вакцинувала понад 93% людей старше 12 років другою дозою вакцини.

Розташований між Китаєм та Індією, Бутан зміг уповільнити поширення коронавірусу за допомогою таких заходів, як ранній скринінг та моніторинг у пунктах в'їзду, тестування та закриття своїх кордонів.

З моменту початку пандемії було оголошено лише про три смерті, пов'язані з COVID-19, та 2 659 випадків коронавірусної інфекції.

Українські Національні Новини

Новини Світу