ukenru
bundestag-ogolosiv-gruziyu-bezpechnoyu

Бундестаг оголосив Грузію безпечною

 • 7560 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Бундестаг оголосив Грузію безпечною країною походження. Парламентарії ФРН схвалили законопроект, мета якого - прискорити обробку запитів про притулок від вихідців з цієї держави, а також з Марокко, Алжиру і Тунісу. У разі відмови, вони і додому будуть відправлені швидше. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Документ повинні ще затвердити представники федеральних земель. Думки в Німеччині розділилися.

"Понад 97% клопотань від громадян цих держав з самого початку мають дуже, дуже мало шансів на успіх. Необхідно і абсолютно правильно було б закріпити за цими країнами походження статус безпечних", - вважає глава МВС Хорст Зеехофер.

"Кожен біженець повинен мати право на неупереджений, справедливий розгляд його клопотання про притулок. Ніяких обмежень не може бути, не можна скидати всіх в одну купу."Ні" новим поправкам", - в свою чергу заявила депутат від Лівої партії Улла Джелпке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет Бундестагу обговорить повідомлення про шпигунство на території Австрії

На думку "зелених" і депутатів від Лівої партії, уряд лише створює видимість, ніби займається проблемами імміграції. Прихильники реформи вважають, що законопроект, навпаки, дозволить сконцентрувати увагу на запитах тих, хто дійсно потребує притулок.

Голосування в Бундесраті пройде 15 лютого.

Як повідомляв УНН, Бундестаг вважає арешт українських моряків повністю неприйнятним.

Українські Національні Новини

Новини Світу