buduvaly-ukryttia-u-prokuraturi-rozpovily-chomu-prosila-budynku-dytsadka-u-kyievi

Будували укриття: у прокуратурі розповіли, чому просіла будинку дитсадка у Києві

 • 28738 переглядiв

Просідання київського дитячого садка пов'язане з неякісним ремонтом укриття. У прокуратурі кажуть, що дії підрядника можуть свідчити про можливу розтрату бюджетних коштів.

Встановлено, що просідання будівлі дитсадка у Шевченківському районі сталось під час ремонту укриття. Про це йдеться у заяві Київської міської прокуратури, передає УНН.

Деталі 

Слідчі встановили, що Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА уклали договори про закупівлю робіт з розробки проєктно-кошторисної документації та капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту у дошкільному навчальному закладі на суми 369 тис. грн. та понад 1,2 млн грн.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання ремонтних робіт з облаштування та будівництва укриття на території одного з дитсадків у Києві та можливого заволодіння бюджетними коштами (ч. 2 ст. 367, ч. 4 ст. 191 КК України).

- резюмували у відомстві

Зазначається, що службовими особами Шевченківської РДА та підрядником підписано акти прийняття-передання виконаних робіт та проведено повну оплату по договору.

Після аварії в школі у Києві наказали перевірити всі укриття23.12.23, 12:10

Проте роботи не виконані, а самому об’єкту будівництва заподіяно пошкоджень.

У відомстві пояснили, що під час виконання робіт на об’єкті будівництва 28.12.2023 сталось просідання фасаду будівлі дитсадка. 

За попередніми даними, причиною деформації стін будівлі стала виїмка ґрунту під будівлею для облаштування споруди цивільного захисту. Можливою передумовою цього могли послужити прорахунки при розробці проєктно-кошторисної документації або ж ухилення підрядниками від проєкту капітального ремонту під час безпосереднього виконання робіт

- пояснили в  прокуратурі.

Доповнення 

Слідчі також встановили, що підрядник є переможцем ще двох аналогічних процедур публічних закупівель, проведених Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА у 2023 році, оплати проведено у повному обсязі.

У прокуратурі кажуть, що це може свідчити про можливу розтрату бюджетних коштів службовими особами Шевченківської РДА, заволодіння коштами підрядником та підроблення виконавчої будівельної документації.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів тендерної документації, та вирішується питання щодо призначення будівельно-технічної експертизи.

Нагадаємо

В одному із садочків Шевченківського району Києва сталася аварія. Виїмка ґрунту під будівлею дитсадка спричинила деформацію стін, що призвело до аварії.

Столичні слідчі розпочали кримінальні провадження за фактом просідання будівлі дитячого садочку. 

В Україні майже 80% освітніх закладів з укриттям - Шмигаль 07.12.23, 13:54

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Держборг України перевищив 5 трлн грн

     • 70991 переглядiв