brytanska-rozvidka-u-rosii-cherez-nestachu-likariv-nabyraiut-personal-z-afrykanskykh-krain-bez-pidtverdzhenoi-kvalifikatsii

Британська розвідка: у росії через нестачу лікарів набирають персонал з африканських країн без підтвердженої кваліфікації

 • 47800 переглядiв

За даними британської розвідки, через нестачу 30 000 лікарів у росії країна набирає медичний персонал з африканських країн без підтвердження їхньої кваліфікації. Це може призвести до погіршення якості медичної допомоги.

У росії  спостерігається дефіцит медичних працівників. Щоб розв'язувати цю проблему, у рф набирають лікарів з африканських країн не підтверджуючи їх кваліфікацію, йдеться у новому звіті британської розвідки, передає УНН.

Деталі

У розвідці Британії повідомляють, що 3 квітня голова державної думи росії заявив, що в країні не вистачає 30 000 лікарів, у районних лікарнях - це приблизно 50 відсотків. Для порівняння в листопаді 2023 року не вистачало 26 500 лікарів.

Брак медперсоналу пояснюють тим, що деякі медики працюють у приватному секторі, а інші покинули країну.  До 2 відсотків російських лікарів і медичних працівників покинули росію, щоб уникнути призову. 

За даними британської розвідки, після мобілізації в рф у вересні 2022 року лікарів прямо попередили не залишати країну. 

За оцінкою, проведеною в січні 2024 року, за попередні 15 місяців кількість лікарів скоротилася на 7 500 осіб.

"За даними Центру аналізу європейської політики, щоб розв'язати проблему нестачі лікарів, росія набирає їх з африканських країн не підтверджуючи кваліфікацію, окрім декларації про власну кваліфікацію", - йдеться у звіті Міноборони Британії. 

У британській розвідці вважають, що кількість медичних працівників у росії продовжуватиме скорочуватися протягом 2024 року. А залучення медичного персоналу ззовні з обмеженою перевіркою кваліфікації може призвести до погіршення якості надання медичної допомоги.

Популярні

Новини по темі

Україна робить все, щоб посилити оборону Харкова - Зеленський

 • 45870 переглядiв

Херсон зазнав чергового ворожого удару, була пожежа - ДСНС

 • 24706 переглядiв

Повітряні сили попередили про ракету на Харківщині

 • 20437 переглядiв