ukenru
britanskiy-ofshor-zamoroziv-aktivi-abramovicha-na-7-mlrd-dolariv-polovina-statkiv-oligarkha

Британський офшор заморозив активи Абрамовича на 7 млрд доларів - половина статків олігарха

 • 94655 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Королівський суд острова Джерсі (британський офшор - ред.) виніс офіційну ухвалу про заморожування активів на суму 7 мільярдів доларів, пов'язаних з Романом Абрамовичем, тоді як поліція проводить обшуки у власності, пов'язаної з мільярдером. Про це пише Reuters, передає УНН.

Абрамович був серед кількох багатих росіян, які минулого місяця потрапили під санкції Великої Британії та Європейського Союзу у зв'язку з вторгненням росії в Україну, і з того часу уряди вживають заходів щодо конфіскації у них яхт та інших предметів розкоші.

Деталі

У заяві Департаменту юстиції самоврядного залежного округу Британської корони йдеться про те, що у вівторок поліція Джерсі провела обшуки в приміщеннях, підозрюваних у зв'язку з комерційною діяльністю Абрамовича.

"Королівський суд також виніс 12 квітня офіційну постанову про заморожування активів, відому як судовий розгляд щодо активів, вартість яких, як вважається, перевищує 7 мільярдів доларів США, які, як передбачається, пов'язані з паном Абрамовичем і які або розташовані в Джерсі, або належать юридичними особами, зареєстрованими на Джерсі", - йдеться у повідомленні.

Довідка

За версією журналу Forbs у 2021 році статки Абрамовича становили 14,5 млрд доларів; у рейтингу найбагатших бізнесменів росії він посідав 12-е місце, в аналогічному рейтингу найбагатших жителів Великої Британії за 2019 рік – 9-е місце.

Доповнення

Раніше цього місяця карибська країна Антигуа і Барбуда заявила, що готова допомогти Великій Британії захопити яхти Абрамовича. Суперяхти, пов'язані з бізнесменом загальною вартістю близько 1,2 мільярда доларів, також були раніше пришвартовані на південному заході Туреччини.

Абрамович намагався продати футбольний клуб Прем'єр-ліги Челсі до того, як він потрапив під санкції, але британський уряд відібрав цей процес у нього після того, як його фінанси були занесені до чорного списку.

Українські Національні Новини

Новини Світу