ukenru
britaniya-khoche-zmusiti-lyudey-zdavati-a-ne-vikidati-porozhni-plyashki

Британія хоче змусити людей здавати, а не викидати порожні пляшки

 • 8203 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Уряд Великої Британії розглядає законопроект про впровадження заставної системи збору тари. Про це повідомляє The Independent з посиланням на джерела в уряді, передає УНН.

Очікується, що влада країни підведе підсумки щодо документа наступного тижня.

"На сьогодні існує потреба у введенні певної системи, яка стимулюватиме людей і підприємців ставитися дбайливо до навколишнього середовища", - вважає виконавчий директор Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) Таня Стіл.

Згідно з розрахунками екологічних консультантів "Eunomia", депозитна система збору тари дозволить зменшити кількість порожніх пляшок на 85% - або на 600 тисяч щодня.

Раніше УНН повідомляв, що заставна (депозитна) система збору тари успішно діє у Швеції, Німеччині, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії. Наприклад, у Норвегії завдяки цій системі збирають 95% тари, у Фінляндії - 93,3%, а в Данії - 89%. Цю систему планують ввести також у Білорусі та Україні.

Принцип роботи такої системи збору тари полягає в тому, що при здачі тари у спеціальний автомат він повертає частину грошей, сплачених при купівлі напою. Чим більше пляшок буде - тим більше тари можна повторно використовувати або переробляти. Це в свою чергу зменшує кількість сміття, яке осідає в океанах і на звалищах.

Українські Національні Новини

Новини Світу