brav-khabari-budmaterialamy-zatrymano-pratsivnyka-ttsk

Брав хабарі будматеріалами: затримано працівника ТЦК

 • 21482 переглядiв

Співробітника Тернопільського військового комісаріату затримали за систематичне отримання хабарів у вигляді будівельних матеріалів від ухильників від мобілізації в обмін на зняття їх з військових баз даних.

Нацполіція викрила співробітника Тернопільського військкомату, який взяв хабар від ухилянта будматеріалами. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції Україн, пише УНН.

Штаб-сержант систематично брав хабарі товаром з крамниці в обмін на обіцянку звільнити від служби у армії. Співробітника ТЦК затримали оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі поліції Тернопільщини,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Правоохоронці зазначають, що користуючись своїм службовим становищем та доступом до відомчих баз, військовослужбовець пропонував чоловікам призовного віку допомогти уникнути мобілізації. За гроші фігурант обіцяв видалити з баз даних інформацію про факт вручення повістки та не прибуття до військкомату військовозобов’язаних. Свою послугу оцінював у 20-40 тисяч гривень.

Щоб залишатися непоміченим, хабарник вигадав власну корупційну схему. Ухилянти йшли оплачувати у крамниці обраний зловмисником товар, зокрема і будматеріали, після чого передавали йому чек та накладну. З цими доказами оплати фігурант або безперешкодно забирав товар, або повертав собі кошти за нього.

Правоохоронці затримали ділка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі штаб-сержанту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За скоєне він може провести за ґратами до 10 років.

Нагадаємо

Співробітник військового комісаріату в Одеській області постане перед судом за отримання $7 000 хабара за незаконне зняття з військового обліку трьох чоловіків, щоб допомогти їм уникнути мобілізації.

Популярні

Новини по темі

Брав хабарі будматеріалами: затримано працівника ТЦК

 • 21482 переглядiв

У Харкові пролунав вибух

 • 21510 переглядiв