ukenru
boyovoyi-strilbi-iz-zenitnikh-raket-provedut-poblizu-uzberezhzhya-khersonschini

Бойові стрільби із зенітних ракет проведуть поблизу узбережжя Херсонщини

 • 18277 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. На випробувальному полігоні Збройних сил України "Ягорлик" пройдуть бойові стрільби зенітними ракетами у період з 31 жовтня по 4 листопада. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

"З 31 жовтня по 4 листопада 2019 року на Державному випробувальному полігоні Збройних сил України "Ягорлик" відбудуться тактичні навчання з бойовою стрільбою з підрозділами ЗРК Бук М1, С-300ПТ, контрольні льотні випробування ракет до зенітних ракетних комплексів С-300ПТ, С-300ПС, С-300В1 та визначальні відомчі випробування зенітного ракетного комплексу С-125-2Д1", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, попередньо, Повітряні сили Збройних сил України у встановленому порядку зарезервували район стрільб в акваторії Чорного моря поблизу узбережжя Херсонської області.

"Усіх користувачів попереджено про закриття повітряного та морського простору у районі проведення бойових стрільб ЗРК. З метою дотримання заходів безпеки через голів сільських рад попереджено населення навколишніх сіл про заборону знаходження на території полігону та про порядок дій при знаходженні (після стрільб) уламків ракет чи БпЛА", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, бойові стрільби зенітних ракетних комплексів та іншого озброєння на полігоні "Ягорлик" у Херсонській області проводяться з 2016 року.

"Єдиний полігон "Чауда", який використовувала Україна для цих потреб, залишився в тимчасово анексованому Криму", - повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, на 2019 рік було заплановано провести чотири навчання з бойовою стрільбою ЗРК "Бук-М1", ЗРС С-125, С-300П/ПТ/В1. 

Українські Національні Новини

Політика