boyi-za-avdiyivku-rosiyski-viyska-mozhut-zaznati-znachnikh-vtrat-pid-chas-sprobi-shturmu-koksokhimu-britanska-rozvidka

Бої за Авдіївку: російські війська можуть зазнати значних втрат під час спроби штурму коксохіму - британська розвідка

 • 25235 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. У новому звіті Міноборони Великої Британії розвідка вважає, що росіяни, ймовірно, намагаються оточити Авдіївку Донецької області. Однак під час спроби штурму Авдіївського коксохімічного заводу російські війська можуть зазначити значних втрат в особовому складі, повідомляє УНН.

Деталі

Протягом останнього тижня російські війська продовжували атаки на околиці міста Авдіївка Донецької області. Британська розвідка вважає, що майже напевно росія намагається оточити місто. Через те, що близькість Авдіївки до Донецька має для росії політичне значення.

Цитата

«Нещодавні успіхи російських військ, імовірно, наблизили їх до Авдіївського коксохімічного заводу - великого промислового комплексу, що виробляє кокс і різні хімікати, який займає ключову тактичну позицію на північ від міста», - йдеться у звіті.

Зазначається, що завод розташований на головній дорозі, що веде в Авдіївку, і якщо російським військам вдасться його захопити, то Україні буде дедалі важче постачати ресурси до міста.

«Однак цей промисловий об'єкт забезпечує Україні локальну перевагу в обороні, і під час спроби штурму російські війська, ймовірно, зазнають значних втрат в особовому складі», - вказали у розвідці Британії.

Доповнення

У районі Авдіївки росіяни знову активізувалися. Авдіївську громаду у Донецькій області за минулу добу російські війська масовано обстріляли 30 разів, завдали 12 авіабомбових ударів.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    КНДР та росія підписали нову угоду про розширення співпраці

     • 32506 переглядiв