ukenru
botulizm-povernuvsya-spalakhi-khvorobi-zafiksovani-u-5-oblastyakh

Ботулізм повернувся: спалахи хвороби зафіксовані у 5 областях

 • 23045 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. У Запорізькій, Київській, Черкаській, Львівській та Харківській областях медики зафіксували нові випадки ботулізму. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області, передає УНН.

"Погіршення стану потерпілих виникали після вживання консервованої продукції, солоної, в’яленої риби. Мають місце випадки ураження при вживанні м’ясних паштетів та консервів домашнього приготування", - розповіли у регіональному представництві Держпродспоживслужби.

Також зазначається, що перебіг захворювань оцінений як середньої важкості або важкий.

"Летальних випадків не реєструвалось", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за словами нардепа Сергія Тригубенка, поширення в Україні різноманітних епідемій, зокрема кору, дифтерії, ботулізму і ротавірусів, продемонстрували неспроможність влади гарантувати безпеку власним дітям. 

“З одного боку відсутня державна програма з вакцинації, з іншого — відсутній контроль за елементарним санітарним благополуччям. У сукупності все це множимо на тривалий застій та безрезультативність реформ, як контролюючих органів так і галузі охорони здоров’я. На виході отримуємо загрозу національній безпеці, що проявляється у вихованні нездорового молодого покоління з враженим і нестійким імунітетом. Я може і глобалізую питання, але так воно і є. І замовчувати масштаби катастрофи — щонайменше злочинно”, — наголосив він.

Українські Національні Новини

Суспільство