ukenru
borrel-pislya-silnikh-zayav-i-pered-vizitom-v-ukrayinu-zatelefonuvav-genseku-nato

Боррель після сильних заяв і перед візитом в Україну зателефонував генсеку НАТО

 • 18357 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель напередодні візиту до України провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Про це інформує Європейська служба зовнішніх зв'язків, пише УНН.

Цитата

"4 січня Високий представник/віце-президент Жозеп Боррель провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Столтенбергом напередодні візиту високого представника в Україну, щоб обговорити нарощування російської армії на кордоні з Україною та розглянуті два проекти договорів про гарантії безпеки адресовані Росією Сполученим Штатам і членам Атлантичного альянсу", - повідомили у службі.

Деталі

Повідомляється, що Боррель підтвердив непохитну підтримку ЄС суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України та наголосив на необхідності деескалації напруги та повного виконання Мінських домовленостей. Він підкреслив, що будь-яка подальша військова агресія проти України матиме масові наслідки та велику ціну.

Боррель та Столтенберг, як повідомляється, також обговорили підготовку засідання Ради НАТО-Росія 12 січня. Високий представник підкреслив, що будь-яка дискусія щодо безпеки в Європі має ґрунтуватися на зобов’язаннях та обов’язках ОБСЄ та ООН та зміцнювати їх.

Що було раніше

Як стало відомо сьогодні, у Брюсселі 7 січня відбудеться позачергова зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО для обговорення нарощування військової міці Росії в Україні та навколо неї.

Засідання пройде під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Додамо

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відвідає Україну 4-6 січня, у межах візиту запланована поїздка на схід країни.

Раніше він дав інтерв'ю польському агентству PAP, де виступив за участь Європи в переговорах з безпеки, яких вимагає РФ, підкреслив підтримку ЄС стійкості і суверенітету України, як і те, що Україна вільна обирати свої альянси і партнерства - як політичні, так і в галузі безпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу