ukenru
borrel-obgovoriv-iz-pompeo-situatsiyu-na-donbasi

Боррель обговорив із Помпео ситуацію на Донбасі

 • 17062 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Високий представник ЄС із зовнішніх справ та безпекової політики Жозеп Боррель обговорив під час офіційного візиту до США з державним секретарем США Майком Помпео ситуацію на Донбасі. Про це йдеться у заяві Європейської служби зовнішніх дій, передає УНН.

"Верховний представник ЄС з зовнішніх справ та безпекової політики/віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель повернувся в суботу з першого офіційного візиту на його посаді зі Сполучених Штатів. На зустрічах з представниками адміністрації США та Конгресу США він підтвердив міцний трансатлантичний зв’язок між європейцями та громадянами США, що має важливе значення для безпеки та процвітання трансатлантичного простору та за його межами… Верховний представник та Державний секретар також обговорили конфлікт на сході України, необхідність повного виконання "мінських угод" та незаконну анексію Криму та Севастополя з боку Росії. Вони висловили повну підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України", - йдеться у повідомленні.

Також вказано, що вони обговорили мирне вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту та ситуацію на Близькому Сході, включаючи Сирію та Лівію.

Нагадаємо, під час майбутнього візиту в Україну Боррель хоче відвідати Донбас.

Українські Національні Новини

Політика