boiovyky-khamas-vzialy-na-sebe-vidpovidalnist-za-terakt-v-yerusalymi

Бойовики ХАМАС взяли на себе відповідальність за теракт в Єрусалимі

 • 31425 переглядiв

ХАМАС взяв на себе відповідальність за стрілянину в Єрусалимі, в результаті якої загинули троє і були поранені шестеро людей, яку вчинили два брати, пов'язані з цим угрупуванням. Напад був відповіддю на дії Ізраїлю в Газі.

Угруповання ХАМАС взяло на себе відповідальність за терористичну атаку зі стріляниною на в’їзді до Єрусалиму вранці в четвер, внаслідок якої загинули троє ізраїльтян і шестеро отримали поранення. Про це повідомляє Times of Israel, пише УНН.

Деталі

У своїй заяві ХАМАС "вітає" двох злочинців, братів Мурада та Ібрагіма Немер зі східно-єрусалимського району Сур-Бахер, називаючи їх "мучениками, які ведуть джихад".

Представники бойовиків зазначили, що напад стався у відповідь на війну Ізраїлю проти угрупування в Секторі Гази та нібито вбивство двох дітей на Західному березі річки Йордан.Також ХАМАС закликав своїх послідовників до подальшої"ескалації опору".

Доповнення

За даними агентства безпеки Shin Bet, двоє бойовиків були членами ХАМАС і раніше були ув'язнені за терористичну діяльність. Мурад перебував у в'язниці з 2010 по 2020 рік за планування терактів під керівництвом терористичних елементів у секторі Газа, а Ібрагім був ув'язнений у 2014 році за нерозкриту терористичну діяльність.

Адам Аль-Гул (8) і Базель Абу Аль-Вафа (15), а також двоє старших командирів терористів були вбиті вчора ізраїльськими силами в Дженіні. ХАМАС назвав 15-річного Аль-Вафу одним з своїх членів.

Нагадаємо

У четвер близько 7.40 ранку за місцевим часом двоє терористів під'їхали на автомобілі до автобусної зупинки неподалік від в'їзду до Єрусалима, вийшли з машини й відкрили вогонь по мирних жителях. Теракт потрапив на відео камери спостереження, де видно, що стрільців ліквідували солдати ЦАХАЛу, які проїжджали повз на цивільній машині, і ще один озброєний цивільний.

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Українська команда Monte перемогла в турнірі ESL Challenger Jönköping з CS 2

     • 29638 переглядiв