blyzko-5-tys-liudei-vyvezeno-z-zaes-na-pidkontrolnu-ukraini-terytoriiu

Близько 5 тис. людей вивезено з ЗАЕС на підконтрольну Україні територію

 • 19955 переглядiв

Близько 5 тисяч працівників Запорізької АЕС евакуйовано на підконтрольну Україні територію. Їх планують залучити до добудови енергоблоків на Хмельницькій АЕС, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

На сьогодні близько 5 тис. людей вивезено з Запорізької АЕС і перебуває на підконтрольній Україні території. Цей персонал планують використовувати на добудові блоків на Хмельницькій станції. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент УНН.

На сьогодні ми вивезли близько 5 тис. людей з Запорізької АЕС, які перебувають на підконтрольній нам території.  Більше того, вони всі сьогодні працюють в компанії "Енергоатом", і це якраз той персонал, який ми плануємо використовувати на добудові блоків на Хмельницькій атомній станції

- сказав Галущенко.

Він зазначив, що з лютого цього року росіяни закрили доступ українському персоналу на Запорізьку атомну станцію.

Тобто якщо раніше там перебував наш персонал, і насправді це висококваліфіковані люди, які підтримували системи безпеки на станції, сьогодні вони замінені росіянами, до речі, які не мають ні ліцензії, ні знань, все це приводить до того жахливого стану на ЗАЕС, який він є. Тобто всі люди, які, скажімо, працювали на Запорізькій станції і зараз, наприклад, вони не працюють, але перебувають  в окупації, вони отримують заробітну плату, єдине, що вони не можуть нею користуватися, воно накопичується просто на зарплатних картках. Ті, які на підконтрольній території, безумовно мають можливість

- розповів Галущенко.

Доповнення

2 квітня уряд схвалив законопроект про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС. 13 квітня повідомлялося, що на Хмельницькій АЕС розпочинається підготовка до зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за технологією Westinghouse АР1000.

Внаслідок російського обстрілу поблизу Енергодара поранено 8 працівників ЗАЕС 04.07.24, 18:47

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні затримали колаборанта, який працював на сальдо

     • 18721 переглядiв