blyzko-42-tys-ukraintsiv-vneseni-do-reiestru-znyklykh-bezvisty

Близько 42 тис. українців внесені до реєстру зниклих безвісти

 • 25657 переглядiв

Понад 51 000 людей вважаються зниклими безвісти в Україні з початку війни, і пошуки близько 42 000 з них все ще тривають.

З моменту запуску Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, до нього було додано відомості про понад 51 тисячу осіб. Наразі досі триває пошук приблизно 42 тисяч осіб.

Про це повідомив начальник відділу Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин МВС України Дмитро Богатюк, під час брифінгу, передає УНН.

Загалом з моменту роботи реєстру (Єдиного реєстру осіб зниклих безвісти за особливих обставин – ред.) до нього було внесено відомості про понад 51 тисячу осіб, які вважалися зниклими безвісти за особливих обставин. На сьогоднішній момент ця цифра містить осіб, які до цього часу перебувають в розшуку, тобто місцезнаходження та відомості про яких нам невідомі – таких у нас близько 42 тисяч на сьогоднішній момент

– зазначив Дмитро Богатюк. 

За інформацією Богатюка, наразі встановлено відомості про приблизно 7 тисяч осіб. В цю кількість входять близько трьох тисяч осіб, чиє місцеперебування вже визначено, з яких більшість становлять звільнені військовополонені.

Також ідентифіковано близько чотирьох тисяч тіл, переважно українських захисників, які раніше вважалися зниклими безвісти. Їхню ідентифікацію проведено в рамках досудових розслідувань та за допомогою молекулярно-генетичних експертиз.

Нагадаємо

З початку року на "гарячу лінію" Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, надійшло понад 12 000 дзвінків, в середньому оператори обробляють майже 100 дзвінків на день. 

Популярні

Новини по темі

У Харкові почали будівництво ще трьох підземних шкіл

 • 20693 переглядiв

Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту"

 • 35866 переглядiв