blyzko-10-postriliv-u-bik-bezzbroinykh-lubinets-vidreahuvav-na-rozstril-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-okupantamy

Близько 10 пострілів у бік беззбройних: Лубінець відреагував на розстріл українських військовополонених окупантами

 • 20503 переглядiв

Омбудсмен Дмитро Лубінець направив офіційні листи до ООН та МКЧХ з вимогою зафіксувати численні вбивства російськими солдатами роззброєних українських військовополонених після того, як з'явилося відео, на якому росіяни жорстоко розстрілюють беззбройних українських військовополонених на Запорізькому напрямку.

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, щоб організації зафіксували численні вбивства обеззброєних українських військовополонених російськими солдатами. Про це він заявив, коментуючи відео на якому росіяни жорстоко розстріляли українських військовополонених на Запорізькому напрямку, передає УНН.

"Солдати рф вчинили черговий воєнний злочин – жорстоко розстріляли наших військовополонених на Запорізькому напрямку. Підтвердження цього – на відео. Близько десяти пострілів у бік беззбройних. Це черговий зафільмований воєнний злочин, за який неодмінно повинна бути відповідальність. І черговий факт порушення росіянами норм Женевських конвенцій та міжнародного гуманітарного права, яких регулярно не дотримується рф – від звичайного солдата до військового керівництва, яке не забороняє вбивства і страти українських військовополонених.

Він повідомив, що вкотре звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, щоб організації зафіксували численні вбивства обеззброєних українських військовополонених російськими солдатами.

"За всі скоєні злочини на нашій землі і проти наших людей має бути покарання!", - наголосив Омбудсман.

Доповнення

У мережі з'явилось чергове відео розстрілу українських військовополонених російськими окупантами. У зв'язку з цим Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі