ukenru
bloomberg-tramp-zakinchyv-hroshi-na-advokativ

Bloomberg: у Трампа закінчились гроші на адвокатів

 • 32080 переглядiв

У березні Трамп витратив $4,9 млн на юридичні послуги, і у нього може не вистачити грошей на оплату адвокатів, оскільки на рахунках його виборчої кампанії залишилося лише $6,8 млн.

Колишній президент США Дональд Трамп, який знову претендує на найвищу державну посаду, у березні витратив $4,9 млн на судові витрати, і тепер йому може не вистачати грошей на оплату послуг адвокатів. Про це пише в неділю агентство Bloomberg із посиланням на фінансову звітність передвиборчої кампанії Трампа, передає УНН.

Деталі

На рахунках, які колишній американський лідер використовує для оплати послуг адвокатів, залишається $6,8 млн. Це може змусити Трампа шукати нові джерела фінансування. Наразі він оплачує юридичні послуги завдяки комітету політичних дій Save America, який може приймати пожертвування від донорів. З січня 2023 року Save America витратив понад $62 млн на судові витрати.

Національний комітет Республіканської партії вже відмовився сплачувати судові витрати Трампа, додає видання. Ексглава США може спробувати зібрати більше грошей зі своїх донорів або залучити власні гроші, додає Bloomberg.

Трамп є фігурантом відразу кількох справ, у тому числі про штурм Капітолію, зберігання секретних документів та фальсифікацію фінансових документів.

Контекст

У січні цього року суд присяжних у Нью-Йорку виніс вердикт, згідно з яким Трамп має виплатити $83,3 млн письменниці Елізабет Джин Керролл , яка звинуватила колишнього американського лідера у домаганнях та наклепі. У лютому суд визнав Трампа винним у шахрайстві при оцінці активів компанії Trump Organization та зобов'язав виплатити близько $454 млн з урахуванням відсотків.

21.04.24, 04:21 • [views_0]