ukenru
blokuvannya-telegram-roskomnaglyad-ne-otrimav-vid-dodatku-kopiyi-skarg

Блокування Telegram: Роскомнагляд не отримав від додатку копії скарг

 • 8306 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Роскомнагляд не отримував від Telegram копії апеляційної та приватної скарг. Про це повідомляє УНН з посиланням на Twitter Роскомнагляду.

"Роскомнаглядом не було отримано від Telegram Messenger Limited Liability Partnership копій приватної та апеляційної скарг", - сказано в повідомленні.

Раніше Арбітражний суд Москви залишив без руху до 7 червня позов ТОВ "Інвестор" до Роскомнагляду на 5 млн рублів в зв'язку з наслідками блокування месенджера Telegram, оскільки заявник не надав відсутні документи. Про це свідчать дані картотеки арбітражних справ.

Як повідомляв УНН, Telegram блокують в Росії з 16 квітня за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Оскільки месенджер став використовувати для обходу блокування сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнагляд почав обмежувати до них доступ. Заблокованими опинилися майже 20 мільйонів адрес. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Нагадаємо, заблокувати Telegram буде неможливо, війна з ним триватиме вічно. Про це заявив інтернет-омбудсмен Росії Дмитро Маринич.

"Заблокувати його допомогою блокування IP-адрес неможливо, і війна триватиме вічно навіть з урахуванням того, що клієнтська частина Telegram - це відкритий код, його можна проаналізувати і зрозуміти, як він працює", - заявив Маринич.

Українські Національні Новини

Новини Світу