ukenru
blokada-postachannya-vugillya-vzimku-ye-zlochinom-v-groysman-dopovneno

Блокада постачання вугілля взимку є злочином - В.Гройсман (доповнено)

 • 9660 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Блокада в частині постачання вугілля взимку – це злочин. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНН.

"Я вважаю, що блокада саме в частині вугілля - це злочин. Все інше – я не берусь судити", - сказав він.

Також, В.Гройсман відзначив, що такі перекриття можуть призвести до відключення світла та тепла.

"І я тільки уявляю собі, що такі перекриття можуть призвести до відключення світла і, не дай Бог, до відключення тепла в містах і оселях українців. Одразу хочу підкреслити, що такі дії є абсолютно неприпустимі і вважаю що максимально швидко постачання необхідного вугілля має бути розблоковане", - додав він.

Напередодні на засіданні антикризового енергетичного штабу, заслухавши інформацію щодо реального стану справ від Укренерго, Енергоатому та Міненерговугілля, було доручено Міненерговугілля на чергове засідання уряду винести рішення щодо введення надзвичайного стану в енергетиці. Областям - Харківській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській, Запорізькій, Сумській, Черкаській - провести штаби з надзвичайних і техногенних ситуацій.

Як повідомляв УНН, за даними Укренерго за умови введення надзвичайного стану в електроенергетиці, антрацитового вугілля вистачить на 40 діб, після чого можливі віялові відключення.

Українські Національні Новини

Політика