blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-u-cherzi-blyzko-25-tys-vantazhivok

Блокада на кордоні з Польщею: у черзі близько 2,5 тис. вантажівок

 • 25194 переглядiв

2,5 тисячі вантажівок стоять у черзі на українсько-польському кордоні

У чергах на території Польщі в бік кордону з Україною на тлі блокади польських перевізників на ранок понеділка перебувало близько 2,5 тис. вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Станом  на ранок на кордоні з Польщею в бік України на території Польщі знаходяться в чергах близько 2,5 тис. вантажних транспортних засобів. Найбільше - на пункті пропуску "Рава-Руська"

- розповів Демченко.

Деталі

Окрім того, пресслужба Держприкордонслужби повідомляла, що у пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" розпочато оформлення великовагових вантажівок.

"Станом на 7 ранку, тобто фактично за шість годин, було оформлено 30 вантажівок, які послідували через кордон. У чергах станом на ранок на можливість перетину кордону очікували близько 60 вантажівок", - сказав Демченко.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що, починаючи з 4 грудня, Україна відкриє кордон "Угринів-Долгобичув" для порожніх вантажівок вагою понад 7,5 тонн, щоб зменшити затори та збільшити пропускну спроможність на українсько-польському кордоні.

Україна та Польща домовилися розблокувати пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" для порожніх вантажівок та створити в системі "єЧерга" окремі паси для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску "Ягодин-Дорогуськ" та "Краківець-Корчова". 

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі