ukenru
blizko-piv-roku-pidozryuvani-u-spravi-zaporizhzhyaoblenergo-vivchayut-tomi-spravi

Близько пів року підозрювані у справі "Запоріжжяобленерго" вивчають томи справи

 • 10352 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Вже близько пів року двоє підозрюваних у заволодінні 346,22 млн грн "Запоріжжяобленерго" вивчають 103 томи справи. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу НАБУ.

"Наприкінці цього місяця буде пів року, як двоє підозрюваних у заволодінні 346,22 млн грн "Запоріжжяобленерго" вивчають 103 томи справи. Від старту розслідування 4 грудня 2015 року і до моменту відкриття матеріалів минуло 45 місяців", - йдеться в повідомленні.

Також, повідомляється, що такий термін обумовлений величезною кількістю слідчих дій (допитали 102 свідків, здійснили 15 судових експертиз, 38 оглядів, 5 обшуків, отримали 70 тимчасових доступів, направили 6 запитів до інших країн) а також тим, що підозрювані тривалий час переховувалися за кордоном.

"Справжня перемога НАБУ — визнання недійсними 5 договорів та відшкодування 74 млн грн", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, директор Національного бюро Артем Ситник розповів, що найближчим часом буде завершене слідство щодо підозрюваного у справі Дмитра Крючкова, а також НАБУ перевіряє інформацію зі ЗМІ стосовно інших фігурантів справи.

Як повідомлялося, кримінальне провадження про так звані енергетичні схеми "Крючкова-Суркіса", було зареєстровано НАБУ ще у 2015 році.

За підсумками розслідування, колишній керівник компанії "Енергомережа" Дмитро Крючков вже отримав підозру.

Останнього називають "людиною Суркісів", хоча б з тих причин, що на доступних у ЗМІ телефонних розмовах Крючкова, Конененка, Суркісів та інших осіб, обговорюються, зокрема, і питання доставки грошей в офіс Суркісів.

Також нагадаємо, із рішення Вищого антикорупційного суду нещодавно стало відомо про обшуки, які в рамках провадження "Енергомережі", проходили в офісах ФК "Динамо" (належить братам Суркісам — ред.). І там, як сказано в ухвалі, були вилучені документи, що дотичні до вказаної кримінальної справи (про фінансово-господарську діяльність ПАТ "Запоріжжяобленерго" та офшорних компаній Margaroza Commercila LTD і Lех Реrfecta Ltd).

Як повідомлялося в УНН, Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики готується заслухати звіт директора НАБУ Артема Ситника про роботу 12 лютого.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП