blinken-zaiavyv-shcho-ssha-ne-prychetni-do-vbyvstva-lidera-khamasu

Блінкен заявив, що США не причетні до вбивства лідера ХАМАСу

 • 11118 переглядiв

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США не причетні до вбивства лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії. Він наголосив на важливості припинення вогню та звільнення заручників у Газі.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у середу, що Сполучені Штати не причетні до вбивства лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Його запитали, який вплив може мати смерть Ханії на війну між Ізраїлем на ХАМАСом. Блінкен відповів, що пов'язування цієї події з наступними було б спекуляцією.

Це те, про що ми не знали і до чого не були причетні. Дуже важко спекулювати на цьому. За багато років я навчився ніколи не спекулювати на тому, як одна подія може вплинути на іншу

- сказав Блінкен.

Блінкен додав, що припинення вогню і звільнення заручників, які утримуються в Газі, мають вирішальне значення, і Сполучені Штати зроблять все, щоб це сталося.

Життєво важливо, сподіваюсь, спрямувати ситуацію в правильне русло для більш міцного миру і більш міцної безпеки, щоб не втрачати фокус

- сказав він.

Водночас, ЗМІ оцінюють, що вбивство Ханії, менш ніж через 24 години після того, як Ізраїль заявив про знищення командира "Хезболли", може стати серйозною перешкодою для укладення угоди про припинення вогню в 10-місячній війні.

Контекст

Революційна гвардія Ірану підтвердила смерть Ханії через кілька годин після того, як він був присутній на церемонії приведення до присяги нового президента країни.

Ізраїльські військові ліквідували заступника командира батальйону ХАМАС Аймана Швейду в результаті авіаудару в Газі12.07.24, 23:33

Популярні

Новини по темі

AMD услід за Nvidia стає компанією ШІ-чіпів - ЗМІ

 • 14982 переглядiв