ukenru
biznesu-vidsogodni-zagrozhuye-chimaliy-shtraf-za-kliyentiv-bez-masok

Бізнесу відсьогодні загрожує чималий штраф за клієнтів без масок

 • 16592 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Прийом клієнтів без масок відсьогодні загрожує підприємцям кількатисячними штрафами, хоч самого відвідувача можуть оштрафувати лише від 170 до 255 грн. Новий закон набуває чинності 14 січня, передає УНН.

Офіційно опублікований напередодні закон передбачає штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - при неоподатковуваному мінімумі доходів громадян у 17 грн - від 3400 до 5100 грн.

Таке покарання діє у разі, якщо підприємець, у тому числі ФОП, допускає клієнта у громадське місце або громадський транспорт без маски під час карантину, а також за відсутність попередження про необхідність одягнути засіб захисту, або ж за відсутність реагування на перебування людей без маски у приміщенні.

Передбачено також відповідні штрафи у період дії карантину за неносіння маски працівниками суб’єктів господарювання або безпосередньо підприємцем.

Додамо, торік у листопаді запрацював закон, що передбачає штрафи від 170 до 255 грн за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту, зокрема, масок чи респіраторів, що закривають ніс та рот.

Нагадаємо, в Україні на ранок 14 січня зафіксовано вже 1,138 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, при цьому одужало – 837 063 особи, летальних випадків – 20 376. Хворіє наразі 281 325 осіб, кількість активних хворих за добу знизилася на 2 429. Добовий приріст нових хворих, за 13 січня - майже 8 тисяч, зростання третю добу поспіль. При цьому з початку тижня зберігається тенденція щодо переважання кількості одужалих за добу.

Українські Національні Новини

Політика